Kutsu sukukokoukseen ja -juhlaan 12.8.18

Jos et ole saanut allaolevan tekstin sisältävää sähköpostia tai kirjepostia, ja osoitteesi on mahdollisesti muuttunut, ilmoitathan uuden osoitteen jäsensihteerille: immonen.juha@gmail.com

Hyvä Pylkön sukuseura ry:n jäsen,

tervetuloa sukuseuramme varsinaiseen sukukokoukseen 12.8.2018 Savitaipaleen Hakamäelle klo 13 käsittelemään sääntömääräiset sukukokousasiat sekä kokouksen jälkeen sukujuhlaan.

Savitaipaleen kotiseutuyhdistyksen ylläpitämä kotiseutumuseo, Hakamäki, sai kunniamaininnan Itä-Suomen paikallismuseo 2017 -kilpailussa. Museoalue käsittää päärakennuksen lisäksi aitat, tuulimyllyn, savusaunan, riihen, ladon sekä ruotusotamiehen torpan. Alueella on myös 2008 rakennettu puinen 14-metrinen näkötorni, inva-WC sekä kesäteatteri, jonka pitkät penkit uusitaan kuluvana kesänä.

Ilmoittautumista ei vaadita. Aloitamme yhteisellä keittolounaalla viimeistään klo 12. Lounas ja väliajalla n. klo 14-14.30 nautittava kahvi maksavat yhteensä 10 €.

Sukuseura on perinteisesti osallistunut kirkonmenoihin klo 10. Rovastimme Pertti Huttunen saarnaa. Messujumalanpalveluksen jälkeen siirrymme Hakamäelle, joka on 0.5 km:n päässä.

Klo 12 alkaen on nähtävänä kuorma-auto vm. 1954 (klo 13 saakka) ja pari muutakin vanhaa henkilöautoa, sukuun liittyvää esineistöä, harvinaisuuksia ja myyntituotteita (julkaisuja, poletteja, kyniä ym.). Kannattaa varata käteistä matkaan.

Juhlaosuus poikkeaa vuoden takaisesta 20-vuotisjuhlasta paljonkin. Hyödynnämme museomiljöön antamat mahdollisuudet ja olemme rakentamassa sukumme ja paikkakuntamme historiaa, perinnettä ja tarinaa kunnioittavan tapahtuman, johon kuuluu tietysti tuttuja juhlistavia osuuksia Pylkön sukulauluineen.

Pylkön seppiä ja heidän tuotteitaan on tehty tunnetuksi aikaisemmin. Suvussamme on kuitenkin ollut edustettuina monien ammattien ja kädentaitojen osaajia, joista tällä kertaa olemme poimineet ratinkääntäjät. Jatkossa nostamme esiin muitakin kuten maanviljelijöitä, muita käden- ja sanantaitajia, sodissamme maatamme puolustaneita jne.

Kirjeen/sähköpostin mukaan on liitetty pankkisiirto jäsenmaksun maksamiseksi. Toivomme suoritustanne heinäkuun loppuun mennessä, mikä palvelee myös kokouksemme onnistumista.

Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s