Sukuseuran jouluterveiset 🎄🎄🎄

 HyvĂ€t Pylkön sukuseuran jĂ€senet 

TÀnÀ vuonna kesÀllÀ jÀrjestimme pienimuotoinen kesÀtapahtuman 22.7. Lappeenrannan satama-alueella. Aloimme kahvittelulla torilla, tutustuimme Vanhaan Panimoon lahden toisella puolella ja aloitimme 2024 kesÀtapahtuman suunnittelua. Kiitokset Immosen Juhalle panimon kerhohuoneen varaamisesta ja perinteikkÀÀn miljöön esittelyn jÀrjestÀmisestÀ.

Juha on myös ansiokkaasti huolehtinut sukukirjaprojektin vetÀmisestÀ, ja sen pÀÀtepiste lÀhestyy, kun kirja julkaistaan ensi loppukesÀn sukujuhlassa Savitaipaleella. Ajankohta ja paikka kerrotaan kesÀkirjeessÀ ennen juhannusta. On ollut ilo tehdÀ osaavan porukan kanssa sukukirjaa ja valmistautua juhlakesÀÀn. Nyt on kuitenkin syytÀ rauhoittua ja keskittyÀ joulun perimmÀiseen sanomaan! 

 HyvÀÀ Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2024! 

Osmo Pylkkö 

Sukuseuran puheenjohtaja 

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Heikki Pettisen joulumuistelo 

Joulu on siitÀ ainutlaatuinen syntymÀjuhla, ettÀ silloin muistellaan erityisen paljon edesmenneitÀ. Itse en ainakaan osaa kuvitella joulua ilman hautausmaalla kÀyntiÀ. Takavuosina Yleisradion jouluaattojen klassikko-ohjelma oli Niilo IhamÀen suora selostus KynttilÀt syttyvÀt haudoille

Lapsuudesta on jÀÀnyt mieleen yksi joulu, kun aattoillan hartauden jĂ€lkeen ajettiin kirkosta melkoisessa sohjokelissĂ€ Hulkonkankaalle. Satoi karvahatun kokoisia mĂ€rkiĂ€ lumihiutaleita ja autot etenivĂ€t jonossa renkaat lipsuen. PerillĂ€ oli ennennĂ€kemĂ€tön ruuhka, kun autot jonottivat sekĂ€ Hulkonkankaan ettĂ€ Rauhanlaakson suuntaan. Osa yritti jo takaisin pĂ€in. 

Kun viime vuosina olen kĂ€ynyt aattona haudoilla, ei ruuhkista ole ollut tietoakaan. Johtuu varmaan siitĂ€, ettĂ€ olen lĂ€htenyt kierrokselle vasta puolen yön aikaan, kun kaikki muu jouluaattoon kuuluva ohjelma on jo ohi. Savitaipaleen kirkonkylĂ€ on silloin hiljainen, siis oikeasti ÀÀnetön. 

Kaikkia etsimiĂ€ni hautoja en ole hĂ€mĂ€rĂ€ssĂ€ aina löytĂ€nyt, varsinkaan jos lunta on paljon. Toisaalta hautakiviĂ€ katsellessa tulee monesti pysĂ€hdyttyĂ€ uusien nimien kohdalle. Sellaisten, jotka ovat tulleet tutuiksi tulevaan Pylkön sukukirjaan koottuja sukutauluja selatessa. 

Viime jouluna poikkesin myös kirkonmĂ€elle, talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden haudoille. SiellĂ€ en lukenut muistokivistĂ€ niinkÀÀn nimiĂ€ kuin numeroita. PĂ€ivĂ€mÀÀrĂ€t kertoivat miesten nuoruudesta sekĂ€ siitĂ€, kuinka paljon heitĂ€ saattoi mennĂ€ yhtenĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ yhdestĂ€ pitĂ€jĂ€stĂ€. Niin kuin Ukrainassa nyt. 

Joulurauhaa! 

Heikki Pettinen 

Lopuksi joulutunnelmaan virittĂ€ytymÀÀn paikallisin voimin musiikin ja laulun avulla: 

Savitaipalelaisille tuttu ”Katja & Antti” -duo esiintyi 9.12.2020 Savitaipaleen kirkossa. Silloin saatiin kuulla laulu, mikĂ€ on jokaisen oikean laulutaiteilijan testi: esittÀÀ maailman tunnetuin joululaulu ”Oi JouluyĂ¶â€. Viime vuosien kansainvĂ€lisistĂ€ tĂ€hdistĂ€ kuuluisia korkealla yltĂ€viĂ€ ovat olleet mm. korealainen So Hyang, amerikkalainen Mariah Carey, italialainen Luciano Pavarotti. 

Sukuseuramme pÀÀtti kuitenkin kallistua toteuttajien luvalla taitavaan paikalliseen esitykseen: 

https://www.youtube.com/watch?v=BO3EiuvIsN0

Esityksen kuvasi ja editoi Veera Suutari (iso isoĂ€iti Lyydia Pettinen os. Pylkkö). Veera valmistui 2.6. JĂ€rvenpÀÀn Keudasta mediapalvelujen toteuttajaksi ja hĂ€n on myös yksi juhlaelokuvamme 2024 tekijöistĂ€. Saamme nĂ€hdĂ€ elokuvan ensi vuoden 2024 sukujuhlassa. Kaikki kuvaukset on tehty syksyllĂ€ 2023 ja lopputyöstö on meneillÀÀn. 

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

JÀtÀ kommentti