Hyvää Itsenäisyyspäivää

Juhlapäivän kunniaksi Mari Pylkön kirjoitus (Kuva Seija):

06122019

Itsenäisyyspäivän lähestyessä ja itsenäisyyspäivään herättyä sitä miettii, miten päivää haluaisi viettää. Miten juhlistaa Suomen itsenäisyyttä? Mietitkö sinä? Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee? Mitä minulle?

Vapautta kulkea, kokoontua, tehdä työtä, harrastaa monenmoista, liikkua luonnossa – ja iloita tästä kaikesta. Ajattelun vapaus. Turvallisuus luo vapautta. 

“Oi Suomi, katso, Sinun päiväs koittaa
Yön uhka karkoitettu on jo pois
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa
Kuin itse taivahan kansi sois
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa
Sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa” *

Olen valtavan kiitollinen jo edesmenneille ukilleni ja papalleni mm.kaukopartioajoista, Lotille, kotirintaman selviytyjille – kaikille heille, jotka ovat tahtoneet voimavarojensa puitteissa taistella Suomen itsenäisyyden puolesta. Mikä koko kehon täyttävä pulppuava ilo ja ylpeys suomen lipun liehuessa! ❤ 

Toisinaan mietin, mitä sodissa aikanaan paljon uhranneet haluaisivat meidän tänä päivänä tekevän. Ajattelen, että he toivoisivat meidän kasvavan vahvoiksi, mahdollisimman hyvinvoiviksi, toisiaan tukeviksi kansalaisiksi. Iloitsevan vapauden suomista mahdollisuuksista. Rakentavan kukin omilla kyvyillämme Suomea omat vahvuutensa tuntevaksi valtioksi. Omalla toiminnallamme ja suhtautumisellamme edistävän kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä ihmisoikeuksia  “Se, joka ei pelkää tulevaisuutta voi nauttia nykyisyydestä”  -Thomas Fuller.

Mieti rauhassa syventyen mitä sinulle itselle itsenäinen valtio nimeltä Suomi tarkoittaa. Osallistu nauttien täysin rinnoin oman tahtosi mukaan niihin Itsenäisyyspäivän tilaisuuksiin, mitkä koet juhlistavan sinun itsenäistä Suomeasi. Hiljenny metsässä, veden äärellä, vesillä. Muistele edesmenneitä suomalaisia. Nauti nykyisten eläväisten seurasta. Ilmaise itseäsi vapaasti ja ‘rakentavasti argumentoiden’ sanoin, kuvin, liikkein ja sävelin.

Toivon Sinulle Levollista, Valoisaa, Kaunista ja Sydämellistä Suomen Itsenäisyyspäivää 2019!

t. Mari

*..Juhlava Sibeliuksen sävelmä soi Itsenäisyyspäivän aattona koulun ruokalassa nuorten käsistä viululla, huilulla ja pianolla…nuorten kauniisti kattamat pöydät. Nautimme karjalanpaistia, puolukoita, perunoita, juures(mm.nauris!)pataa. Mukava, mieltä ylentävä Juhlapäivän aaton lounashetki.

J.K.1. Anedkdootti: Mummoni lahjoitti aikanaan lipputangon ja lipun lapsuuden kotiini. Lahjaan “kuului” korttelin toiselta laidalta soitto, jos lippu ei ollut liputuspäivinä aamulla klo 8 salossa tai jos illalla lippua ei oltu ajoissa laskettu. Itsenäisyyspäivän liputusaika on kellon ympäri, 8-20.

J.K.2.Ihana, että Suomen sisällissodasta on jo yli 100 vuotta eikä uutta ole syntynyt. Tiedelehden (13/2019) mukaan nykynuoret saattavat olla historian kiltein sukupolvi. –ja ”Kilteistä nuorista kasvaa suurella todennäköisyydellä lainkuuliaisia aikuisia.” 

Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s