Kristus nousi kuolleista – totisesti nousi!

Suurella viikolla eli Kärsimysviikolla olemme olleet mukana Kristuksen maanpäällisen elämän viimeisissä tapahtumissa. Keskiviikkona Juudas kavalsi Hänet, torstaina Kristus asetti ehtoollisen, viimein perjantaina Häntä kidutettiin, naulittiin ristiin ja haudattiin.

Kriittisesti Kristukseen ja Hänen Ylösnousemukseensa merkitykseensä Jumalan Poikana ja Vapahtajana suhtautuvat, tuovat esille monia väitteitä ylösnousemuksen mahdottomuudesta. He vesittävät myös Hänen jumalallisuutensa.

Paitsi Vanhan Testamentin profetiat ja itse uusi Testamentti myös historioitsijat todistavat Hänen olleen historiallinen henkilö. Uuden Testamentin eri kirjoista ja kirjeistä esiin tulevat henkilönimet eivät ole vain kirjan henkilöitä, Kristuksen jumalallisuuden ja ylösnousemuksen todistajia. Tätä emme voi koskaan unohtaa.

Lopulta paras todistaja Kristuksesta on ihminen itse. Ihmisen elämän toivo ja usko kulminoituvat aina kuitenkin Jumalaan ja Hänen Poikaansa Kristukseen. Eri kansakuntien ja järjestöjen, jopa ateististen moraalisäännöstö pohjautuu enimmäkseen kristillisen kirkon alkuperäiseen opetukseen ihmisestä, luonnosta, järjestyksestä, laeista ja asetuksista. Itse luonto ja ihmisen sisäinen toivo ja usko ulottuvat niin ikään toivoon ja uskoon ikuisen elämän mahdollisuudesta.

KRISTUS NOUSI KUOLLEISTA!

TOTISESTI  NOUSI!

Veikko Lisitsin

Haudasta herätettyä Kristusta kuvaavan Hämeenlinnan kirkon alttaritaulun on maalannut Alexandra Frosterus-Såltin, ja se on nimeltään ”Vapahtajan ilmestyminen Maria Magdaleenalle pääsiäisaamuna” (Wiki)

Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s