Hyvät Pylkön sukuseuran jäsenet

Saamme viettää helteistä juhannuksen alusaikaa. Toisin oli 1867 kesäkuussa, sillä monin paikoin oli vielä rekikelit ja järvet jäässä, ja kylvötöihin päästiin vasta juhannuksen jälkeen. Edessä oli Euroopan viimeinen rauhanajan nälkäkatastrofi. Lopullinen isku tuli, kun syyskuun alku toi mukanaan tavallista kovemman hallan. Vuosina 1866-1869 menetettiin kuolleina ja syntymättä jääneinä n. 150 000 ihmistä, joka tarkoitti 1,8 miljoonan väestöstä lähes yhdeksää prosenttia väkiluvusta. Tuoreimmat tutkimukset ovat korottaneet arviota 10-12 %:iin.

Tähän mennessä monen asian summana voidaan todeta, että onneksi COVID-19 -pandemian seurauksena tautiin on menehtynyt vain 969 ja sairastunut 95 000 ihmistä.  Kuolleiden määrä vastaa 0,0175 % väkiluvustamme (toukokuun 2021 väkilukuennustteemme on 5 539 718) eli ~1/600 osa nälkävuosien määrästä.

Päätimme sukuneuvostossa 10.6., että tällä kertaa uskallamme nykytietojen valossa ryhtyä järjestelemään sääntömääräistä sukukokoustamme. Merkitkääpä allakkaan sunnuntai 15.8. ja kokouspaikaksi Taipalsaaren Lähdekallio. Ajomatka Lappeenrannan keskustasta on reilu 10 minuuttia. Avaraa luonnonkaunista tilaa on yllin kyllin!

Sukukokouksen eli joka kolmas vuosi järjestettävän vuosikokouksen sääntömääräinen kutsu tulee vielä erikseen jäsenmaksupankkisiirron kera, mutta tässä vaiheessa voitaneen valottaa, että sääntömääräisten asioiden lisäksi vuosikokouksessa käsitellään sääntö- muutosehdotuksia, kun kokemus on osoittanut, että joitakin tarkistamispaineita on.

Sukujuhla liittyy aina sukukokouksen yhteyteen. Tällä kertaa ohjelmassa jaetaan palkinnot viime vuoden vanhojen valokuvien kilpailusta ”Pylkkö työssä”. Lisäksi julkistetaan ”Vuoden Pylkkö 2021”, jaetaan standaareja tunnustuksena ansioituneille ja  kisataan vanhan ajan kisa. Juhlapuheen pitää kylätietäjä Tuomo Mäkelä Partakoskelta.

Hyvää juhannusta!

Osmo Pylkkö

Pylkön sukuseura ry

Sukuneuvoston puheenjohtaja

(kuva Seija Pylkkö)

Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s