Iltalypsy toi kuvakilpailun voiton

Pylkkö työssä -albumikuvakilpailuun tuli 24 kuvaa, siis vanhanaikainen filmirullallinen. Jokainen kilpailukuva täydentää ansiokkaasti sukuseuran kuva-arkistoa. Niitä tarvitaan, kun tulevan sukukirjan kuvitusta rakennetaan.

Kuvia ruotineessa raadissa olivat Sirpa Räsänen, Heikki Pettinen ja kuvien kanssa koko elämänsä töitä tehnyt Jussi Kemppinen. Kun jokainen pisteytti 5 suosikkiaan, niin pisteille nousi peräti 10 kuvaa, eli valinnat hajosivat huomattavasti. Voittaja nousi joukosta kuitenkin selvällä piste-erolla, samoin kakkonen ja kolmonen.

Voittajakuvan lähetti Pirkko Pylkkö. Kuvassa lypsetään Pylkönniemen Hakarannan Ylätammakalliolla vuonna 1952. Hilda Pylkkö hätistää hyttysiä ja Aino Paajanen o.s. Pylkkö lypsää. Lehmän nimeä ei ole kerrottu. Kuvaaja on Taimi Rauto.

Jussin luonnehdinta kuvasta kattaa koko raadin ajatukset: ”Levollinen lypsykuva. Tasapainoinen sommittelu. Muuten varsin tavallinen ja kaunis lypsyhetki, mutta vasemmanpuoleisen naisen ilme siirtää kuvan aivan uusiin ulottuvuuksiin.”

Toiseksi eniten pisteitä keräsi Maiju ja Keijo Pylkön lähettämä kuva Traktorin ajoa Hakarannassa 1984. Traktorin pukilla Matti Pylkkö, kuvaaja Maiju Pylkkö.

Raatia puhutteli traktorikuskin keskittyminen ja innostus. Pienet tekniset puutteet eivät haittaa, kun kuva on muuten lähes täydellinen.

Kolmossijalle nousseen kuvan lähetti senkin Pirkko Pylkkö. Kuvassa Reino Pylkkö ja pojanpoika Matti Pylkkö lastaavat leppähalkoja traktorin kauhaan 1991. Pirkko Pylkkö on ottanut kuvan itse.

Raatia viehätti tässäkin kuvassa vahva keskittyminen työhön sekä isoisän ja pojanpojan yhteneväiset ilmeet ja eleet. Sukupolvien ketju.

Kiitos kaikille osanottajille. Palkinto toimitetaan voittajalle, kun koronatilanne sallii.  Jatkakaa albumien ja kuvalaatikoiden penkomista.

Heikki Pettinen

Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s